Zondag nieuwe klimaatbetoging in Brussel

In maart werd ook al eens betoogd in de Wetstraat.
Dieter Nijs In maart werd ook al eens betoogd in de Wetstraat.
“De EU-lidstaten moeten dringend een akkoord vinden rond een strategie die moet leiden tot een klimaatneutraal Europa tegen 2050.” Om die oproep kracht bij te zetten, willen een dertigtal burgerbewegingen zondagnamiddag in de Europese wijk in Brussel op straat komen. Zondag en maandag zitten de EU-leiders weer samen in Brussel voor een Europese top, al staat de klimaatproblematiek daar niet op de agenda.

De betoging wordt onder meer gesteund door Rise for Climate Belgium, Greta Thunbergs beweging Fridays for Future en Workers for Future. Deze vooral internationale organisaties rekenen op een lokale mobilisatie om hun eisen kracht bij te zetten. Ze vragen de Brusselaars om pannen “of andere voorwerpen mee te brengen waarmee lawaai gemaakt kan worden”.

"De slogan van de betoging wordt 'we are watching you’. De Europese politici moeten beseffen dat we het Europees klimaatbeleid in de gaten houden", aldus Kim Lê Quang als woordvoerder van Rise for Climate Belgium. Er lopen nog gesprekken met de politie om een exacte plaats voor de betoging af te spreken.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dan Midden

  waarom niet beginnen met de grootste vervuiler aan te pakken dus boycot van producten uit China wegens geproduceerd met enorme schade aan het milieu? Waarom richten ze geen fonds op waarin ze oproepen om de prijs van smartphones, en gadgets extra in dit fonds te doneren ter compensatie van het milieu? Waarom eisen ze niet dat het hoofdkwartier van partij groen in antwerpen uitgerust wordt met groen daken en groene energie + degelijke isolatie ipv de erbarmelijke milieuafdruk van nu?

 • Peeters Freddy

  Aanstaande maandag gaan ze met allen de troep opruimen na Rock Werchter.

 • Freddy van Puymbrouck

  Betoog voor het milieu want het klimaat ga je niet veranderen!

 • Johan Hendrickx

  Oei, heeft ze weer CO2 zien vliegen Gretaatje? Of weet Anuna niet meer wat doen om in de belangstelling te komen? OVerigens, groot gelijk Geert Landsman!

 • Fons Casteels

  Deel het prijskaartje mee aub. Niet van de betoging, maar van de maatregelen die burgers en bedrijven volgens jullie moeten nemen. En vermeld ook het effect, in een heel concrete, reële waarde. Voorbeeld: "één miljard euro per jaar extra lasten voor een winst van 0,02°C over vijf jaar".