Voor het eerst haalt België de Europese fijnstofnorm

BELGA
België haalde in 2015 voor het eerst sinds 1997 op alle meetplaatsen de Europese daggrens voor fijn stof. Dat blijkt uit de gegevens van Ircel (Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu), zo schrijft De Morgen zaterdag. Vorig jaar haalden Vlaanderen en Brussel de norm al, Wallonië slaagde daar pas dit jaar in.

De goede resultaten zijn te danken aan maatregelen en geluk met het weer. "Het is altijd moeilijk in te schatten wat het aandeel is van de impact van het weer en van de maatregelen", zegt Frans Fierens van Ircel. "Duidelijk is in ieder geval dat in ons land het laatste jaar beide in positieve zin hebben meegespeeld."

De afgelopen jaren zijn er in ons land stelselmatig maatregelen ingevoerd om de hoeveelheid fijn stof te doen dalen, zoals verplichte roetfilters op dieselvoertuigen in de transportsector, steeds strengere normen voor verwarmingstoestellen en schonere productieprocessen in de industrie en landbouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.