Volg hier de aankomst van Greta Thunberg in Portugal

Greta Thunberg.
rv Greta Thunberg.
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is op weg naar de VN-milieutop in Madrid. Eerste halte is Lissabon in Portugal, van waar ze met de trein naar de Spaanse hoofdstad zal reizen. Pas morgen zal ze daar aan de debatten kunnen deelnemen.

De Zweedse tiener heeft de Atlantische Oceaan overgestoken met een catamaran. Ze was eerder naar Amerika gereisd om in Chili de VN-klimaattop COP25 bij te wonen. Toen die door de sociale onlusten in het land werd uitgesteld, verhuisde de conferentie naar Madrid. Greta Thunberg moest, net als Anuna De Wever, snel een milieuvriendelijke manier vinden om weer naar Europa te reizen. Anuna moest uiteindelijk verstek laten gaan voor de klimaattop niet, Greta zal een dagje te laat zijn.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy De Cloedt

  Die meisjes moeten niet aanwezig zijn voor gelijk welke klimaattop, als je het echt milieuvriendelijk wil doen, doe het dan via Skype,FaceTime, da kunt ge ook in groep uitvoeren. Naar school gaan en studeren vr examens dat ze daar eerst mee beginnen. Zweden,Finland,Lapland,Canada daar verwarmen ze enkel met hout, wat gaan ze daar mee doen.

 • Jacques De Meirsman

  En daarna is het hopelijk afgelopen

 • Gert Van Bunderen

  Beste Sobek Wessels wat jij schrijft weet iedere wetenschapper maar daar gaat het niet om. Het probleem is dat de mens - door zijn enorme populatiegroei - het klimaat en milieu de laatste 50-jaar drastisch heeft beïnvloed waardoor op korte termijn veranderingen plaatsvinden. Waar jij over spreekt zijn veranderingen gespreid over duizenden jaren.

 • peter maas

  Wat een circus is me dat.

 • Loesje Vranken

  Ik ben die snotneuzen en betweters zo beu. Gemakzucht de wereld rond reizen ipv school te volgen of te werken.Andere kinderen kunnen hier alleen van dromen.