Video: Tesla installeert 140 PowerPack-batterijen in ons land om Europees elektriciteitsnet te stabiliseren

De Tesla-batterijen moeten het elektriciteitsnet van Europa stabiliseren.
Tesla De Tesla-batterijen moeten het elektriciteitsnet van Europa stabiliseren.
Tesla heeft in Terhills in Limburg 140 PowerPack-batterijen geïnstalleerd om het Europees elektriciteitsnet te stabiliseren. Het is de eerste keer dat zo'n installatie wordt geplaatst in Europa. 

Na Australië en de Verenigde Staten heeft nu ook ons land de megabatterijen van Tesla. De installatie moet het elektriciteitsnet in Europa stabiliseren. Dat net voorziet zo'n 400 miljoen mensen van elektriciteit en moet dus stabiel blijven om black-outs te vermijden. Normaal is dat het werk van gas- of stoomturbinecentrales, maar de batterijen van Tesla zijn 100 keer sneller én properder. Bij overproductie wordt de overige stroom opgeslagen in de PowerPacks. Wanneer er een stroomtekort is, kan die overtollige stroom opnieuw ingezet worden. 

De gigantische batterijen zijn op 5 weken tijd geplaatst. Het is de eerste installatie van de Tesla-batterijen in Europa, maar er zullen nog andere landen volgen. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Defillet

  Waarom li ion batterijen? En geen vanadium flow batterij?

 • Alan Janssen

  Beter waterstof maken van overproductie. Ookal is het nog niet zo efficiënt. Het is een pak duurzamer... Een batterij werkt alleen als je dat thuis kunt doen op kleine schaal. Maar is nu nog wat te duur.

 • Geert Tamsyn

  Werner: dit is dan ook maar 1 beperkte installatie. Opslag van hernieuwbare elektriciteit moet met tienduizenden installaties zoals batterijen van EV, home batteries, grotere systemen, waterkracht, productie van waterstofgas, enz. Zontekort en zwakke wind doen zich nooit maandenlang voor, en ook nooit over gans Europa. Zon en wind zijn ook lang niet de enige alternatieven voor kernenergie.

 • romy verhove

  Elon musk fantastische kerel een man met een visie !

 • Ludo Van Nuffelen

  Belachelijk....de batterijen leveren stroom voor 5000 gezinnen gedurende één uur.....ik denk niet dat dit het net op Europees niveau kan stabiliseren....zolang er geen degelijke opslag uitgevonden voor die verdomde labiele energiebronnen storten onze én vooral de Europese politiekers bakken belastingsgeld in een bodemloze put...