Verenigd Koninkrijk vervangt voorzitter van klimaatconferentie COP26

Claire Perry, hier helemaal links.
REUTERS Claire Perry, hier helemaal links.
Het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat het de voorzitter voor de klimaatconferentie COP26, Claire Perry O'Neill, heeft vervangen. De 26ste klimaatconferentie van de Verenigde Naties vindt plaats in november in Glasgow, Schotland. O'Neill zal vervangen worden door een regeringslid, zo meldt premier Boris Johnson.


Claire Perry O'Neill zei op Twitter dat ze "erg verdrietig" was. Volgens O'Neill werd ze ontslagen omdat de regering een onafhankelijk team aan de leiding van conferentie "niet aankan".

In een verklaring heeft premier Boris Johnson zijn dankbaarheid uitgesproken voor O'Neills werk bij de voorbereiding van de klimaatconferentie en gemeld dat haar opvolger binnenkort bekendgemaakt zal worden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.