Vegetarisch op restaurant: Raw food-chef Julie tipt haar favoriete adresjes

kos
Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. Oftewel veertig lange dagen waarin je het moet zien uit te houden zonder vlees, vis of gevogelte op je bord. Het Laatste Nieuws verzamelde 40 tips van kenners om die periode zonder valsspelen door te komen. Wij delen 40 dagen lang elke dag een bruikbare tip met jullie.

Julie Van den Kerchove van Julie's Lifestyle:

"Wie ook op restaurant veggie wil eten, doet dat beter niet onvoorbereid. Zelf check ik altijd op voorhand online de menukaart of vraag ik bij reservatie of het mogelijk is om gerechten vegetarisch te serveren. De meeste chefs passen met plezier een gerecht aan als dat op voorhand is gemeld. Op deze adresjes kan je volgens Julie Van den Kerckhove tijdens Dagen Zonder Vlees probleemloos de voeten onder tafel schuiven. Vooral Gent is al behoorlijk 'vegetarised'.

Julie Van den Kerckhove
rv Julie Van den Kerckhove

Mercado

"In deze overdekte foodmarket vind je voor elk wat wils. Er zijn verschillende standjes met veggie én vegan opties waar je nieuwe smaken kan ontdekken. Mijn favoriet hier is Noord-Afrikaanse streetfood."

Mercado, Groenplaats 43 in Antwerpen

rv

Babette

"In dit brood- en slahuis van voormalige 'Mijn Pop-uprestaurant' deelnemers Barbra Van Poucke en Stefaan Van den Berghe bestel ik graag een salade met geroosterde groenten en krielaardappelen. Je kan in kleine en grote porties bestellen."

Babette, Noordzandstraat 67 in Brugge

rv

Publiek

"Chef Olly Ceulenaere weet heel creatief om te springen met seizoensgroenten én hij maakt er geen probleem van om een gerecht aan te passen voor vegetariërs of veganisten. Een topadres om 's avonds uitgebreid te gaan tafelen."

Publiek, Ham 39 in Gent

rv

Moor & Moor

"Niet alleen kan je hier lunchen of koffie drinken, je kan in de shop ook puur en lekker eten kopen voor thuis. De producten zijn van lokale leveranciers. De vegan sandwiches zijn een perfect alternatief voor klassieke, belegde broodjes."

Moor & Moor, Jakobijnenstraat 7 in Gent

rv

Plus +

"Een saladbar waar je zelf je salades kan samenstellen. Daarnaast vind je hier ook lekkere koudgeperste sapjes en raw food-desserts."

Plus +, Ajuinlei 14 in Gent

rv

Native

"Seizoensgroenten bepalen hier wat er al dan niet op de kaart komt te staan. Een leuk adres waar iedereen lekker samen kan eten, zowel vleeseters als vegetariërs."

Native, Muntstraat 8 in Antwerpen

rv

Greenway

'Een budgetvriendelijk eetadres en take-away waar je heel wat leuke vegetarische alternatieven vindt voor klassieke 'fastfood' zoals vegetarische burgers, wraps, pasta's, falafels... Mijn uitgesproken favoriet is de Thaise cocos curry."

Greenway, in Gent, Leuven, Antwerpen en Brussel-Zuid Station

rv

Le Botaniste

"Een heerlijke biologische en plantaardige keuken die aangepast is aan de seizoenen. En de wijnkaart is aangepast met lekkere natuurwijnen."

Le Botaniste, Hoornstraat 13 in Gent

rv

Mykene

"De Vegan Sushiburger en Aquafaba Chocolademousse zijn de aanraders."

Mykene, Muntstraat 44 in Leuven

rv