Trump wil geen geld verliezen aan windmolens: “Ze werken niet zo goed”

President Donald Trump tijdens een persconferentie op de G7-top.
AFP President Donald Trump tijdens een persconferentie op de G7-top.
President Donald Trump is trots op de enorme rijkdom die de Verenigde Staten bezitten en wil die niet verliezen aan windmolens. "Ik ga de economie van de VS niet in gevaar brengen door geld te verspillen aan dromen en windmolens", zei Trump op de G7-top in het Franse Biarritz.

"We zijn de nummer één in het produceren van energie en spoedig zal niemand in de buurt komen van onze energieproductie." Trump noemde zichzelf een milieuactivist en benadrukte dat hij de schoonste lucht en het schoonste water op aarde wil hebben. "Windmolens zijn alleen niet de oplossing, eerlijk gezegd werken die gewoon niet goed."

Bij de G7-top bespraken de aanwezige partijen de klimaatverandering. Trump ontbrak omdat hij een bilaterale afspraak had.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dries Peeters

  kernenergie is nog altijd de milieuvriendelijkste oplossing. Geen co2, amper afval en constante stroomtoevoer.

 • Sonny Breugelmans

  Over laatst had Engeland zijn zoveelste Blackout, te danken aan de windmolens. Alle landen die de overstap hebben gemaakt zullen deze consequentie erbij moeten nemen. En over 20 jaar komen we te weten hoe slecht die zonnepanelen wel niet zijn vanwege de moelijk verwerkbare en vooral peperdure grondstoffen. 1 keer raden wie het prijskaartje gaat krijgen. Hierna kunnen ze ons weer de volgende dure trend aansmeren.

 • Berthie Gijsen

  Windmolens en zonnepanelen kosten meer dan ze ooit opbrengen.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  kolen zal voor hem VEEL beter zijn.

 • Jeroen Beckers

  Dat heb je sinds extreem-rechtse trollen het publieke debat proberen te monopoliseren door hard en veel te roepen: cafépraat wordt de norm, wetenschap de onzin. Manipulatie van de bovenste plank, in dienst van grote lobbygroepen. De olie-lobby is al decennia de sterkste van allemaal en heeft trump volledig in z'n zak.