Toekomst Great Barrier Reef ziet er somber uit

De toekomst van het Great Barrier Reef bij Australië ziet er somber uit.
REUTERS De toekomst van het Great Barrier Reef bij Australië ziet er somber uit.
Het Great Barrier Reef bij Australië heeft een sombere toekomst. Een vijfjaarlijks rapport over het bijzondere natuurgebied is volgens de voorzitter van het reservaat "ontnuchterend", zei hij tegen de Australische zender ABC.

Volgens het rapport is de klimaatverandering aan het escaleren en is dat de belangrijkste bedreiging voor het rif. Binnen tien jaar moet actie worden ondernomen om het Great Barrier Reef te behouden. "Snelle en effectieve, wereldwijde en nationale actie tegen klimaatverandering, gepaard met plaatselijke maatregelen om het herstel te bevorderen, zijn noodzakelijk binnen tien jaar om een positieve langetermijnvisie te hebben."

De sombere voorspellingen zijn gebaseerd op het sterke verbleken van het koraal, cyclonen en zeer hoge temperaturen van het water.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lecocq Daniel

  Het koraalrif bestaat al meer dan 100 miljoen jaar. De bewering dat de huidige klimaatverandering, een temperatuursstijging van amper 2 °C, een bedreiging vormt voor het Rif is dan ook gewoon absurd. Als het rif kapot zou gaan, dan zal dat eerder te wijten zijn aan milieuvervuiling dan aan klimaatverandering.

 • Norbert List

  1 kind per 2 gezinnen, wereldwijd en binnen 60- 80 jaar zitten we terug goed. Realistisch? Nee.

 • patrick vanherberghen

  Men gaat er nog maar eens van uit dat de mens het klimaat kan veranderen en dat als we er nu mee beginnen om actie te voeren ... dàn zou het misschiennnn niet zo erg worden. Spijtig dat die "onderzoekers" er niet meteen bij vertellen welke actie we kunnen voeren om tot dat resultaat te komen... Weer maar eens artikel dat het einde der tijden voorspelt. HET probleem is de overbevolking, maar daar weer maar eens... GEEN WOORD!

 • Johny deman

  Er is nog genoeg vis in de zee hoor.