Tegenvaller voor Trump: plan voor steun aan kolensector VS verworpen

Amerikaans energieminister Rick Perry.
epa Amerikaans energieminister Rick Perry.
De federale toezichthouder op de Amerikaanse energiesector (FERC) voelt er niets voor om noodlijdende kolenbedrijven en nucleaire fabrieken met overheidssteun overeind te houden.

 De FERC wees dit plan van minister van Energie Rick Perry vandaag van de hand. De toezichthouder riep netbeheerders op om zelf met voorstellen te komen om ervoor te zorgen dat de energievoorziening op peil blijft. 

Het besluit van de FERC is een tegenslag voor president Donald Trump. Die wil de kolenbedrijven nieuw leven in blazen en werkgelegenheid in de mijnen scheppen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Bonacasa

  Wil jij ook staatssteun omdat je nog altijd met paard en kar rond rijdt, Gino? Steenkool en alle andere fossiele brandstoffen zijn een ding van het verleden. Stop met daarover te wenen en stap de toekomst in.

 • Ferdinand Engelbeen

  Simpel gevolg van de zeer lage gasprijzen in de VS, dank zij fracking, een derde van de gasprijs hier. Gevolg: zowel kernenergie als kolen zijn op dit ogenblik in de VS duurder om elektriciteit te produceren. Maar als het FERC consequent wil zijn, moeten ze ook de subsidies voor wind- en zonne-energie intrekken...

 • Gino Denil

  Overheidssteun aan noodlijdende bedrijven. Is dat niet juist het soort socialistische oplossing waar al die conservatieve liberale aanhangers van Trump tegen zijn.

 • Stefanie van Dijk

  Hij doet hard z'n best om alle positieve dingen voor het milieu terug naar het jaar stillekes te zetten, goed dat niet heel de VS meespeelt

 • jean petermans

  Euh, tegenvaller?, hij kan gewoon een presidentieel besluit afkondigen om dit naar zijn hand te zetten.