Succes zonnepanelen leidt tot filevorming op stroomnet in Nederland

ANP
Het Nederlandse stroomnet kraakt onder de populariteit van zonnepanelen. Het enthousiasme bij bedrijven en verenigingen om zonnepanelen te plaatsen is op sommige plaatsen zo groot dat het net al die extra elektriciteit niet aankan. Er is sprake van filevorming om op het stroomnet te mogen, schrijft de krant De Telegraaf.

In delen van Groningen, Drenthe en Overijssel zouden netbeheerders Enexis en Tennet al nieuwe grootschalige projecten hebben moeten tegenhouden, aldus de krant. Het gaat bijvoorbeeld om investeerders die zonneparken willen aanleggen op landbouwgronden, of om voetbalclubs.

"Het grote enthousiasme voor zonnepanelen is nu eenmaal de consequentie van het huidige subsidiebeleid", zegt woordvoerder Jeroen Brouwers van netbeheerder Tennet. "Dat is mooi en in de meeste gevallen kan het ook allemaal, maar niet overal in hetzelfde gebied."

Uitbreiding van de netcapaciteit, om ruimte te maken voor zonnestroom, zal jaren duren en miljarden euro's gaan kosten.

ANPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.