Spectaculaire beelden nadat elektriciteitsleiding in winters bos beschadigd raakt

Het bos vonkt wanneer een beschadigde bovenleiding in brand vliegt.
Andreas Auer/Instagram: andy_auer Het bos vonkt wanneer een beschadigde bovenleiding in brand vliegt.
Op Twitter zijn spectaculaire beelden opgedoken van een elektriciteitsleiding die in een besneeuwd bos in brand vliegt en vonken afgeeft. De beelden werden in het Noord-Italiaanse Dietenheim nabij Brüneck gemaakt, vlak over de grens met Oostenrijk.

Op de beelden is te zien hoe het stille witte winterlandschap plots wordt verlicht door oranje vonken. Mensen die in de buurt wonen, worden gewaarschuwd om voorlopig geen zware elektrische apparaten aan te zetten, aangezien het stroomnetwerk in de regio deels platligt.

Verschillende regio’s in Oostenrijk zijn afgelopen weekend zwaar getroffen door noodweer. In Oost-Tirol zijn tal van wegen door de sneeuw en regen onbegaanbaar. Ook zaten gisterenmiddag nog ongeveer 2.500 huishoudens zonder stroom. Alle scholen in Oost-Tirol blijven vandaag dicht.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Vermaut

    Een leiding die afgeknakt is door de sneeuw en rechtstreeks verbinding maakt met de grond. Het zijn trouwens geen vonken maar Plasmabogen, veel gevaarlijker en vooral veel warmer dan simpele vonken.

  • Catherine MISTIAEN

    Elektriciteit kan voor serieuze vonken zorgen. Het is iets zo vanzelfsprekend, dat het zeer moeilijk is om zonder te leven. Nu en dan eens oefenen om te overleven zonder elektriciteit, is misschien geen slecht idee ...