Shell verbindt beloningsbeleid topmedewerkers aan CO2-doelen

De CEO van Shell, Ben van Beurden. Archieffoto.
AFP De CEO van Shell, Ben van Beurden. Archieffoto.
Het Nederlands-Britse oliebedrijf Shell gaat kortetermijndoelen stellen om zijn CO2-uitstoot te verminderen en zal de beloning van het topmanagement daaraan verbinden. Dat zegt topman Ben van Beurden in de Financial Times.

Het olie- en gasconcern staat onder druk van een groep 'groene aandeelhouders'. Volgens Shell wordt met de aandeelhouders nog gesproken over de beoogde percentages, maar raakt het plan de beloning van mogelijk 1.200 topmedewerkers.

Specifieke doelstellingen

Shell kondigde vorig jaar aan om de CO2-uitstoot van Shell-producten te halveren in 2050. Het bedrijf wil volgens de krant nu zijn voetafdruk met zo'n 20 procent verkleinen in 2035 en vanaf 2020 ieder jaar specifieke doelstellingen formuleren voor een periode van drie tot vijf jaar. 

Van Beurden zegt dat "de dialoog" met investeerders tot deze "evolutie" heeft geleid.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Pauwels

  Olie en co2 reductie, dat is vloeken in de kerk. Tijd om olie te gebruiken om enkel duurzaam plastiek en pvc te maken.

 • Geert Van Nieuwenhuyze

  Groene aandeelhouders van Shell? Ik ben vast nog niet goed wakker! Zijn er vast met sterke morele waarden...

 • guy perain

  Pfff...2020, 2035, 2050?? Altijd maar uitstellen!! Daartegen is het al veel te laat!! Ze spreken enkel in hun eigen voordeel!! De rest trekken ze zich geen barst aan!!

 • Zara Thustra

  Zo zie je maar, de groene hype is er niet alleen om in uw zakken te zitten met allerhande belastingen op uw milieu zonden maar ook om de zakken te vullen van de elite met groene bonussen. Zo krijgen we toch nog een groene transitie, van uw portemonnee naar naar de vestzak van de blauwe maatpakken gilde. Hoera!