Schauvliege bijt van zich af: "Framing alsof ik alle bomen wil omkappen. Dikke bullshit"

"Dikke bullshit." Zo noemt Vlaams minister van Joke Schauvliege "een framing die opgezet wordt alsof ik alle bomen wil omkappen". De minister beet stevig van zich af in Canvas-programma De Afspraak, waar ze vanavond te gast was.

Minister Schauvliege lag de laatste maanden zwaar onder vuur. Daarom wilde presentator Bart Schols graag weten of het daarom zeven maanden duurde voordat de minister naar het programma wilde afzakken. "Een drukke agenda."

Daarbij liet Schols ook een fragment zien waarin Dirk Draulans zwaar uithaalt naar de minister. Kritiek die hij trouwens onlangs ook uitte in een dubbelinterview met Schauvliege in De Morgen. "Het zou goed zijn als er op uw positie iemand zat met een hart voor de natuur, los van dat pragmatische geschipper", opperde Draulans daarin. Waarop Schauvliege antwoordde dat ze wel degelijk een hart heeft voor natuur. "Waarom horen we dat dan zo zelden kloppen?", vroeg Draulans zich af.

Bij aandringen van Schols reageerde Schauvliege ook in De Afspraak op de kritek die ze de laatste maanden te slikken gekregen heeft. "Bullshit", aldus Schauvliege, en "framing". "Het heeft me geraakt dat ze me persoonlijk hebben aangevallen."

Dirk Draulans en Joke Schauvliege.
Illias Teirlinck Dirk Draulans en Joke Schauvliege.