QUIZ: weet jij wél wat er in de blauwe PMD-zak mag?

Vanthuyne
"Mensen weten na 20 jaar nog altijd niet wat in de blauwe zak mag." Dat zei Christof Delatter van Interafval vandaag in 'De Ochtend' op Radio 1. Even testen, dan maar!

Op initiatief van de stad Antwerpen voert Interafval, het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de Vlaamse afvalintercommunales, een onderzoek naar verbeteringen en alternatieven voor de blauwe PMD-zak. Want blijkbaar weten héél veel mensen nog altijd niet wat er wel in die blauwe PMD-zak mag, en wat niet.

Dus maakten wij een quiz, die je in minder dan een minuut kan spelen. Veel succes! (PS: als je op je smartphone speelt, kan het een paar seconden duren voor de quiz is opgeladen)
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Wim Ruts

  6 op 6 ... had niet anders verwacht ... mensen, doe eens moeite en het zal niet onoverkomelijk meer zijn ...

 • Kathleen Duponcheel

  weten ze het zelf nog wel?

 • Tisomzeep

  Alles in de stoof lekker warm

 • Geert Heylen

  En daarna kappen ze alles gewoon bij indaver af?!

 • Fons Dries

  Gisteren zijn mijn twee blauwe zakken blijven staan. Eén ervan is ook al vorige keer blijven staan. Nochtans zit er volgens mij niets verkeerd in. Er kleeft ook geen sticker op dat er iets verkeerd zou inzitten. Ze stonden ook goed in het zicht, naast die van mijn buur, waarvan de zakken wel meegenomen werden. Wat moet ik daarmee? Mijn blauwe zakken volgende week in een gewone witte zak steken? Of sluikstorten? Alleszins een voorbeeld van incompetent gedrag van de blauwezakkenbende.