Prins Charles: “Het is mogelijk al te laat om het milieu te redden”

EPA
De Britse prins Charles is bang dat het al te laat is om het milieu nog te redden. In een interview met The Telegraph spreekt de troonopvolger zijn zorgen uit over de klimaatverandering.

Charles was al in de jaren 80 een van de voorvechters voor een beter milieu. "Helaas gaat de vernietiging van het milieu nog altijd door", zegt hij tegen de krant. "Als er al iets verandert, gaat het heel langzaam. Te langzaam. En het komt te laat."

De chemicaliën die worden gebruikt in de landbouw vormen volgens Charles, die zelf een biologische boerderij heeft, een belangrijk probleem. "Die komen in onze rivieren en eindigen in de zee waar ze ongelooflijke schade toebrengen aan al het leven in het water."

Charles zegt ook bang te zijn voor de toekomst. "Het toenemende verlies van de biodiversiteit maakt mij bang. We lijken te zijn vergeten dat alles in de natuur met elkaar verbonden is, waaronder de mens."
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  We zijn niet met te veel, we leven als te veel. Het is veel gemakkelijker onze ecologische voetafdruk te halveren, dan het aantal mensen.

 • Toran Korshnah

  Hij heeft ronduit gelijk. Zeker als we niet drastisch veranderen.

 • Gino Denil

  Soms merk je dat het onvermijdelijk is. En dat je uit de bocht gaat. Maar dan is het nog altijd verstandig om zo hard mogelijk af te remmen om de schade te beperken.

 • Willem Janssens

  Natuurlijk is het al te laat. Maar de politiek laat de kansen niet onbenut om nog gauw in de mensen hun zakken te zitten om zogezegd het klimaat te redden.

 • Ivan Hessels

  Hier zie, een geleerde met waarheden in zijn stem....