Plastic Attack waait over naar ons land: "Laat verpakkingen achter in winkel"

Eerste Belgische actie viseert AD Delhaize op Anspachlaan in Brussel

Facebook/Plastic attack Belgium
Aan de AD Delhaize op de Brusselse Anspachlaan strijkt zaterdag de eerste Plastic Attack neer. Nadat activisten hun inkopen hebben gedaan, zullen ze de producten ontdoen van alle overbodige plastic verpakkingen. 

Al meer dan 500 mensen toonden hun interesse voor het Facebookevenement dat werd opgestart door de groep Plastick Attack Belgium. Plastic Attack is een fenomeen dat overgewaaid komt vanuit Groot-Brittannië. Eind maart verzamelden 25 activisten er aan een supermarkt in Bristol en verwijderden al het overbodige plastic van de producten die ze gekocht hadden. Samen verzamelden ze zo drie volle winkelkarren plastic verpakkingen. 

Met de actie willen de activisten nu ook in België de aandacht en het bewustzijn verhogen over de vele onnodige plastic verpakkingen in de supermarkten. "Ga boodschappen doen bij AD Delhaize Anspach en laat na uw aankoop zoveel mogelijk de plastic verpakking achter. Je bent volledig in je recht dit te doen. Supermarkten zijn verplicht de verpakkingsmaterialen die je achterlaat, terug te nemen", klinkt het.

Intussen staan er in België al negen Plastic Attacks gepland, onder andere in Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen.
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal De Groote

  Je moet het anders zien hé. Dat onze generatie met plastiek de boel al grotendeels verziekt heeft wil niet zeggen dat de jeugd dit moet slikken. Het is ook hun wereld en grotendeels aan hen, de jonge generatie, om het nu waar te maken. En heb er al bij al een goed oog op dat dit wel goedkomt, ze gaan dat niet blijven pakken zoals de vorige generaties, want voor ons was het 'nieuw' jaren 70 bv. alles was plastiek tot de meubels toe.

 • Jurgen Vanheessen

  Allemaal goed en wel. Maar het is vooral de wereld aan de andere kant de het verkloot voor ons. Hoeveel soorten pestbelastingen bestaan er niet bij ons voor het milieu. En aan de andere kant van de wereld mogen ze lekker verder de aarde verkloten.

 • Marc Van der Vloedt

  De industrie heeft iemand nodig zoals "eric martens" !!! Proactief /reactief !!! Voilà, de Vlaamse veranda (Waranda) van keuvelaars en nepnationalisten overbodig gemaakt en het bedrag kan direct naar eric met een bestuursbenoeming voor het leven !

 • eric martens

  Vanaf nu alle waren onverpakt in de winkel. Eens zien of iedereen zo tevreden is met de 20 keer bepotelde appel. De verpakking van verpakte waren verwijderen? Wat een statement! Ze zijn al verpakt, dus wat maakt het uit. Je schaadt de producent niet , maar de verdeler/de supermarkt dus.. En koop dan gewoon onverpakte goederen? Problem solved.

 • Linda Dilissen

  In duitsland kan dit al lang met papier, karton en plastiek