OVAM steunt drie topevenementen

OVAM steunt onder meer De Boekenbeurs in Antwerpen
UNKNOWN OVAM steunt onder meer De Boekenbeurs in Antwerpen
De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) steunt de komende maanden drie evenementen die zich inzetten om afvalarmer en duurzamer te worden. De campagne werd vandaag in Brugge voorgesteld in het bijzijn van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege.

Schauvliege kon met eigen ogen vaststellen welke inspanningen het Cactusfestival in Brugge levert op milieuvlak. De andere twee evenementen die 11.500 euro steun ontvangen zijn De Gordel en de Antwerpse Boekenbeurs. In oktober zal OVAM ook de nieuwe award 'Groenevent' uitreiken aan de evenementen die het best scoren op milieuvlak.

Het Brugse Cactusfestival is een voortrekker qua duurzaamheid en afvalbestrijding. Achter de schermen van het festivalterrein is een heel afvalsorteercentrum ingericht. Een deel van de elektriciteitsvoorziening is afkomstig van een generator op koolzaadolie die door het gebruik van batterijen extra zuinig is. Backstage wordt alle drank in glazen geserveerd en op het terrein worden recycleerbare drankbekers gebruikt.

Tijdens en na het Cactusfestival zal de ecologische voetafdruk worden berekend met de Eventscan. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met afval, catering, ruimtegebruik en energie.

Organisatoren die van de Eventscan gebruik maken, kunnen meedingen naar de Groenevent Award. In oktober 2010 zal OVAM de organisaties met de beste resultaten belonen met 2.000 euro. Meer informatie op www.ovam.be/groenevent. (belga/ka)