Organisatoren klimaatmars krijgen gesprek met premier Michel: “We hebben een duidelijke boodschap”

De klimaatbetoging bracht zeker 65.000 mensen op de been.
Dieter Nijs De klimaatbetoging bracht zeker 65.000 mensen op de been.
Premier Charles Michel heeft de organisatoren van de klimaatmars Claim The Climate uitgenodigd voor een gesprek. Dat melden die laatsten zelf. 

De klimaatbetoging bracht gisteren minstens 65.000 mensen op de been, zo blijkt uit tellingen van de politie. De organisatoren spreken zelf van 70.000 tot 75.000 deelnemers. Het ging om de grootste Belgische klimaatmars ooit.

Dieter Nijs

"Premier Michel heeft onze oproep van de 75.000 aanwezigen gisteren duidelijk ontvangen en heeft ons uitgenodigd voor een gesprek. Wij danken hem daarvoor", klinkt het bij de organisatie van Claim The Climate. Vertegenwoordigers van Climate Express en de Klimaatcoalitie zullen hun voorstellen, eisen en bezorgdheden rond het klimaat rechtstreeks aan de premier mogen voorleggen. Al is het nog onduidelijk wanneer de ontmoeting exact plaatsvindt. 

Dieter Nijs

"We zullen hem ontmoeten met een duidelijke boodschap: voortaan kunnen we klimaatambitie niet langer beschouwen als louter een optie. België moet toetreden tot de coalitie van ambitieuze landen die een reductie van 55 procent voor 2030 eisen. En België moet een Nationaal Klimaatplan uitwerken dat in overeenstemming is met het IPCC-rapport", stellen de organisatoren. Het kabinet van de premier kan de uitnodiging niet bevestigen.

Dieter Nijs
Dieter Nijs21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Mario,door wie denkt u dat de industrie op volle toeren draait? Juist..door consumptie..of moet het zijn overconsumptie.Wellicht hoort u daar ook bij. Het begint gewoon bij jezelf,wij bepalen hoe milieuvriendelijk we consumeren,vlees,voeding uit verre of nabije streken...

 • william Masson

  En in Afrika , Azië , China en Indië draaien de kinder kweek fabrieken op volle toeren en stookt men lustig bruinkool. Maar opgelet die Belgen he

 • RONNY DE PETTER

  Al deze betogers kunnen misschien 50% van hun wedde afstaan voor een groener milieu want gratis zal dit in de toekomst niet worden.

 • Serge Aernoudt

  En zijn die 65.000 mensen dan allemaal met het openbaar vervoer gekomen of...? Volledig akkoord met Pierre Bos.

 • Jos Goris

  Pierre Bos zo is het ! Nu voeren ze al direct dwang uit met de hoge prijzen!