Ga naar de mobiele website
^ Top

Ook Nicaragua tekent klimaatakkoord. Enkel VS en Syrië blijven achter

De president van Nicaragua, Daniel Ortega en zijn vrouw Rosario Murillo (links).
REUTERS De president van Nicaragua, Daniel Ortega en zijn vrouw Rosario Murillo (links).
Nicaragua gaat het klimaatakkoord van Parijs dan toch ondertekenen. Dat heeft president Daniel Ortega vandaag gezegd. "Het is tijd dat Nicaragua het akkoord ondertekent. Dat zullen we in de komende dagen of weken dus doen", luidt het in een officiële mededeling. Daarmee zijn de Verenigde Staten en Syrië de enige landen die niet deelnemen.

Nicaragua wilde het akkoord dat afgesloten werd op de klimaatconferentie van Parijs 2015 (COP21), aanvankelijk niet onderschrijven omdat het volgens het Centraal-Amerikaanse land niet ver genoeg gaat. Zo bevat het geen bindende maatregelen. Toch heeft Nicaragua sinds het akkoord werd afgesloten alle vergaderingen bijgewoond.

Geïsoleerd

Nu het land het akkoord toch zal ondertekenen, zijn de Amerikanen na hun terugtrekking uit het akkoord des te meer geïsoleerd. De VS - die na China het meeste CO2 uitstoten - zijn nu samen met Syrië de enigen die het akkoord niet onderschrijven.

Concreet legt het klimaatakkoord van Parijs de bovengrens van +2 graden vast voor de opwarming van het klimaat en het streven om de opwarming zelfs tot +1,5 graden te beperken.

Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Willem Wilfried Mattheus

  Top Wetenschap en Technologie: climate.nasa.gov uit het Amerika van Trump...

 • roland peeters

  Syrië nog niet,is dat een klucht ?Daar is men toch volop bezig de opwarming tegen te houden.

 • Johny Lapeire

  Groot gelijk voor Amerika dat ze niet meedoen aan die milieuschow, imand die geloofd dat mens de natuur kan tegenhoude lijd aan grootheidswaanzin, het is he alleen om het geld te doen.

 • luc verriest

  Dat plaatst Trump op hetzelfde niveau als Assad.

 • Gunther Berens

  Geen prob! Trump lost het wel op :-)

Meld een bug