Ober maakt Willemijn belachelijk op bonnetje omdat zij geen rietje wil: 'Wat een kutleven heb je dan'

Willemijn en haar bonnetje.
BD Willemijn en haar bonnetje.
Uitgelachen worden omdat je een voorvechter bent van een schoon milieu. Het overkwam de 39-jarige Willemijn Peeters afgelopen dinsdag, toen zij samen met twee vriendinnen wat ging drinken in de Nederlandse stad Tilburg. Een ober maakte haar op het bonnetje belachelijk omdat ze liever geen rietje bij haar drinken wilde. "Ik stond echt helemaal perplex."

Ergens is het wel ironisch, erkent Peeters met een voorzichtig lachje. Dat uitgerekend zij door deze weinig subtiele ober te kakken wordt gezet.

'Wat een kutleven'

Al jaren reist de Eindhovense rond de wereld om mensen bewust te maken van het probleem van plastic in de oceanen. "Daarbij kijk ik natuurlijk ook naar mijn eigen gedrag. Ik let al op de kleine dingetjes, ook als ik ergens wat ga drinken. Dat is mij in deze tent helaas duur komen te staan."
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Marie

  Een rietje is oké, zolang je het niet in de zee gooit. Ik heb nog nooit plastic in zee gegooid

 • maurice snelders

  Eén vliegreis van deze "showboat" vervuild meer dan één miljard rietjes. Dat ze daar maar eens nadenkt

 • joris de witte

  tja ik smijt rietjes altijd onmiddelijk op de grond ik vraag daar niet naar en dus moeten ze me dat niet geven!

 • Guust Gillisen

  Het is omdat wij zo dikwijls gelijkaardige onbeschofte en onprofessionele bediening hebben meegemaakt dat wij al jaren zo goed als geen voet meer binnenzetten in horecazaken.

 • Jan Standaert

  Zolang men bedrijven niet verbiedt plastic te gebruiken zal er niets gebeuren. Nu nog politici vinden die daarvoor niet te laf zijn.