Nota’s voor Waalse regering moeten verplicht klimaatanalyse bevatten

Uit de klimaatanalyse moet blijken welke invloed het project zal hebben op de uitstoot van broeikasgassen.
Getty Images Uit de klimaatanalyse moet blijken welke invloed het project zal hebben op de uitstoot van broeikasgassen.
Nota’s die naar de Waalse regering gestuurd worden, moeten vanaf vandaag verplicht een klimaatanalyse bevatten. Dat werd vandaag in een stemming over een aanpassing van het klimaatdecreet van 2014 beslist.

De initiatiefnemer moet de klimaatanalyse zelf uitvoeren voordat hij de nota voorstelt. Op die manier wordt er bij de besluitvorming rekening gehouden met de klimaatdoelstellingen.

Uit die klimaatanalyse moet blijken welke invloed het project zal hebben op de uitstoot van broeikasgassen. De initiatiefnemer moet daarnaast ook aangeven welke sector gevolgen van het project zal ondervinden. Hij kan daarbij beroep doen op het Waals klimaatagentschap AwAC, dat ook compenserende maatregelen kan voorstellen in het geval van uitstoot.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • piet devlieger

    En wie zal controleren of die klimaatanalyse juist is ?

  • rik lagrou

    Nadat ze bos verkocht hebben om emissierechten te moeten aankopen in plaats in eigen beheer te houden ??politiek ?Rekenhof daarmee akkoord gaan? Beweer toch niet wij zijn voor welzijn onze bevolking