Noordzee warmt sneller op dan andere zeeën

Het strand van Oostende aan de Noordzee.
photo_news Het strand van Oostende aan de Noordzee.
Het water in de Noordzee warmt twee keer zo snel op als in de oceanen. De afgelopen 45 jaar steeg de temperatuur in de Noordzee met 1,67 graden Celsius terwijl dat in de oceanen gemiddeld 0,74 graden was.

Dat zegt het Duitse ministerie van Milieu in antwoord op vragen van de Groenen. Het departement baseert zich op gegevens van de wereldklimaatorganisatie IPCC en het Alfred Wegener Instituut in Bremerhaven. De sterkere toename van de temperatuur kan de komende jaren doorzetten, wat gevolgen heeft voor het leven in de zee.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc segers

  Dat we niet goed bezig is een feit maar de tijdspanne die we in acht nemen om conclusies te trekken is minder dan 1 seconde op een 24 uren klok. De natuur zal er wel voor zorgen dat alles terug op zijn pootjes komt.....eventueel met veel minder mensen. Maar ge moet begrijpen dat dit een item is waar sommige mensen hun belangrijkeid en hun salaris op gebaseerd zijn.

 • John Dallas

  Dat oude diersoorten uitsterven is iets heel natuurlijk en is het resultaat van natuurlijke selectie. Zij moeten plaats maken voor de nieuwe mutaties die de natuur produceert door natuurlijke vermenging van DNA. Is toch zo simpel als het groot is. Met de Dinosauriërs in leven, zou de mens snel uitgeroeid zijn. In de natuur is de ene zijn dood de andere zijn brood en daar kunnen 3n mogen wij niets aan veranderen.

 • peter linthout

  Ja en in de zomer is temp altyd lager dan normale temp

 • Steve Van der Vekens

  Ja joh! Laat de natuur haar gang gaan! Overal moeten jullie je neus insteken! Wat is dat toch met jullie! Aldus de gemiddelde reaguurder. Heeft er nog niet bij stil gestaan dat je niets aan de natuur kan doen.

 • Berdine BERDINE JOOS

  Laat de natuur zijn gang gaan. Welke tijden zijn er over de miljoenen jaren heen al voorgekomen. Niemand die daar zekerheid over heeft. Dat wetenschappers her en der al iets vernomen of gevonden hebben zal wel zijn. Maar hetgene ze gevonden hebben is als een naald in een hooiberg. Dus laat alles maar zijn gang gaan. Of hebben ze weeral geld nodig?