Nooit zoveel zonne-energie geproduceerd in België

THINKSTOCK
Vanmiddag werd in België meer dan 2.000 megawatt aan zonne-energie geproduceerd, of een nieuwe piek in de productie van zonne-energie. 2.000 megawatt is het equivalent van twee grote kerncentrales, en goed voor ruim 20 procent van de elektriciteit die op dat moment nodig was om aan de vraag te beantwoorden. Dat meldt het energiebedrijf Eneco in een persbericht.

Ook Alex Polfliet, voorzitter van PV Vlaanderen, sectororganisatie voor zonne-energie, bevestigt het record. "Dat hoeft ook niet te verbazen, met het mooie weer en het stijgend aantal installaties."

Op de middag werd, volgens de metingen die te volgen zijn op de Elia-site, precies 2.067,25 megawatt geproduceerd met zonne-energie. Dat record werd bereikt door goed 73 procent van de geïnstalleerde capaciteit, blijkt nog uit de cijfers van Elia.

"Zonne-energie levert nu al een significante bijdrage in onze energievoorziening", zegt Christophe Degrez, algemeen directeur van Eneco België. "Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen."

In België beschikt Eneco over bijna 75.000 zonnepanelen, of ongeveer 6 procent van alle zonne-installaties in België. De Eneco-installaties zijn samen goed voor 176 megawatt piekvermogen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels