Exclusief voor abonnees

Middellandse Zee vier keer vuiler dan Noordzee: dweilen met de kraan open

AFP
De Middellandse Zee blijft een van de meest vervuilde zeeën ter wereld. Er drijft vier keer meer zwerfafval in rond dan in de Noordzee, blijkt uit een net gepubliceerde studie van het gezaghebbende Franse zeeonderzoeksinstituut Ifremer.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Aernoudt

  Heel juist Yannick, en dat ze haar kompaan Kyra ook maar mee neemt. Echter, we zullen nog een goei maand moeten wachten want die zijn nu waarschijnlijk op reis met 't vliegtuig. De school begint pas in september en daardoor bevinden ze zich in de onmogelijkheid om te spijbelen, vandaar...

 • Jonathan Wouters

  Zoveel landen langs de MZ die geen hol inzitten met de natuur. Misschien kunnen Anuna en haar studentenvrienden een weekendje Libië organiseren om die brave mensen een beetje onder druk te zetten?

 • Leopold Vanhoof

  We zijn dus heel goed bezig????

 • janine stevens

  Wie maakt die zeeën zo vuil ? Het is toch enkel en alleen de mensen zelf. Het is bij velen nog niet doorgedrongen dat de mens zichzelf aan het vernietigen is door de vervuiling.

 • Yannick Decorte

  Anuna, trek u zwempak aan. Ze hebben u nodig in de Middellandse zee... Dan ga je misschien toch eens iets nuttig doen!!