Koppel gooit per ongeluk 32.000 euro weg. En dan starten vier vuilnismannen zoektocht

Joris Vergauwen
Een bejaard koppel uit Stekene heeft zaterdag in het containerpark per ongeluk 32.000 euro gedumpt bij het 'harde plastic'. Het geld was verstopt in bloempotten. Ze ontdekten hun kapitale vergissing gisteren. Vanmorgen gingen vier vuilnismannen meteen op zoek naar het geld.

Het koppel verstopte hun spaargeld in envelopjes en zakjes in bloempotten thuis. De man, een beetje vergeetachtig, bracht het voorbije weekend die bloempotten naar het containerpark in Stekene. Zonder het te beseffen, gooide hij 32.000 euro in de container met harde plastic. "Zondag merkte zijn vrouw de vergissing op", klinkt het bij afvalintercommunale MIWA. Ten einde raad stapte ze naar de politie, die haar de raad gaf maandagochtend zo snel mogelijk aan te kloppen bij de hoofdzetel van MIWA aan Vlyminckshoek in Sint-Niklaas. "De bewuste container werd vanmorgen meteen overgebracht van Stekene naar Sint-Niklaas. Vier mensen zijn volop beginnen zoeken. Een uur later werd de volledige som teruggevonden."

Veel geluk

"Het koppel heeft enorm veel geluk gehad dat de container nog niet was afgevoerd. Dit maken wij ook niet vaak mee, wees gerust. We zijn natuurlijk erg blij voor hen." Het koppel wilde de eerlijke vinders nog vergoeden, maar dat weigerden de chauffeurs van MIWA. "We zijn blij dat we hen konden helpen. Ze kunnen het geld ongetwijfeld zelf goed gebruiken", zegt Philippe Smet van het 'reddingsteam' van MIWA. Of het koppel nog bloempotten over heeft voor hun spaarcenten is niet bekend. Misschien wordt het nu dan toch de traditionele kous onder de matras.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Myriam Bielen

  Als je zo'n dingen doet hoor je thuis in een bejaardenhuis, niet normaal!

 • Gedra Gedra

  HAHA wat een geluk man man man toch. Dikke proficiat aan de zoekers.En Jakkke Troost groot gelijk hebben ze banken zijn niet meer te vertrouwen en brengen toch niks op.

 • Kevin Perremans

  In alle geval beter dan de banken je krijgt je geld terug

 • Jakke Troost

  Blijkbaar niet veel vertrouwen in de banken ?

 • Marc ACOE

  Eens goed nieuws ook. Dikke.duim voorde de mannen van Miwa St.Niklaas.