Klimaatactiviste Greta Thunberg ontvangt Duitse Golden Camera-award

AFP
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Duitsland de Golden Camera-award gekregen voor haar activisme. Dat gebeurde zaterdagavond tijdens een plechtigheid op de Tempelhof-luchthaven in Berlijn. Thunberg was naar Duitsland afgereisd om er onder andere deel te nemen aan een optocht in de metropool. Ook had ze in het Instituut voor Onderzoek naar Klimaatimpact in Potsdam een ontmoeting met wetenschappers.

In een gepassioneerde toespraak naar aanleiding van de uitreiking riep de 16-jarige activiste op om dringend stappen te ondernemen tegen de klimaatopwarming en wees ze erop dat de wereld op een kruispunt is aanbeland. Ze riep ook alle beroemde personen op om hun stem te gebruiken om zo de nodige veranderingen te realiseren.

De Zweedse tiener blijft nog tot en met zondag in Berlijn. Zondagavond is ze, samen met verschillende prominente politici, te gast in de talkshow ‘Anne Will’, een van de belangrijkste actualiteitenprogramma's van Duitsland. 

REUTERS24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niels Nielser

  Tv producties zijn niet echt milieu-vriendelijk!

 • Marco Maerten

  Greta verdient dit,het is zij die eindelijk ervoor zorgde dat er op termijn zal moeten gehandeld worden.De tijd dat milieubewegingen bespot,uitgelachen en zelfs bedreigd werden...loopt geleidelijk op zijn einde,al weren tegenstanders hiervan zich nu nog als een duivel in een wijwatervat..

 • Nico De Smet

  Proficiat Greta, is terecht!!

 • Thibault Derese

  Als ze nu werkelijk iets deed ervoor idpv wat onwettig staken en wat roepen.....

 • Johan Van Biesen

  @Jean West: Sorry om je illusie te doorbreken, 40 jaar geleden voorspelden de wetenschappers de komst van een nieuwe ijstijd, er was nergens sprake van opwarming. De zure regen, de ozonlaag, de koude oorlog, het einde van de aardolie, en nu de klimaatopwarming, dat is pure propaganda, zoek het woord eens op.