Ga naar de mobiele website
^ Top

Kleinere lettertypes kunnen bomen redden

Thinkstock
Het lijkt maar een klein verschil te maken, maar je teksten een kleiner lettertype geven voor je begint te printen, maakt wel degelijk een verschil. Dat is wat het 'Minus One Project' mensen probeert duidelijk te maken. Het begon klein, maar intussen heeft technologiereus Samsung zich achter het initiatief geschaard.

Het project begon als een lokaal initiatief van Vishal Sagar. Hij werkt voor een Indiase advertentiefirma, en probeert bedrijven, scholen en particulieren aan te zetten om een kleiner lettertype te gebruiken voor alles wat ze afprinten. Volgens Sagar is het een kleine stap om het voortbestaan van de bossen te verzekeren.

Het lijkt moeilijk om te geloven, maar het lettertype één punt verkleinen zorgt ervoor dat het papierverbruik daalt met zo'n 18 procent. Dat zou de dreiging op ontbossing kunnen verlagen, al is het maar een beetje. Want papier heeft een belangrijk aandeel in de ontbossing van onze planeet. In de laatste 40 jaar is, ondanks de digitale revolutie, het papiergebruik met 400 procent gestegen.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug