Kerncentrale Fessenheim in Elzas sluit tegen zomer 2020

 Kerncentrale Fessenheim
reuters Kerncentrale Fessenheim
De omstreden kerncentrale Fessenheim in de Elzas gaat tegen de zomer van volgend jaar definitief dicht. De eerste reactor wordt in februari 2020 al stilgelegd, de tweede reactor zal eind juni worden gesloten. Dat heeft de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF, bekendgemaakt.

De president van de regering van Freiburg, Bärbel Schäfer, reageerde positief. "Dit is zeer goed nieuws voor onze regio en een sterk signaal voor het toekomstige proces over Fessenheim, dat daardoor over de grenzen heen aan snelheid wint", aldus Schäfer na een bijeenkomst over de toekomst van de regio na de ontmanteling van de kerncentrale.

De kerncentrale Fessenheim werd in 1977 in gebruik genomen en is daarmee de oudste kerncentrale nog steeds in dienst in Frankrijk.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Janique Claes

  Kerncentrales die afval van oude kerncentrales als brandstof gebruiken en veilig(er) zijn bestaan al. Nu ja, kunnen gebouwd worden als ze willen. Trouwens! Wat is veilig? Er sterven elk jaar meer mensen aan slechte lucht dan er ooit gestorven zijn aan kernenergie.

 • Jan Van Lint

  Elke kernsite in Frankrijk levert duizenden directe en indirecte jobs op. Maar over de verhoogde werkloosheid en verloedering zal je de volgende jaren niets te lezen krijgen.

 • Willy Rams

  Ja Eric, man, inderdaad, zonder op zijn minst een nieuwe generatie kerncentrales in Elk Westers land, gaan we er helemaal niet komen. Weinige politiekers willen dit inzien. In België was het terrein voor Doel 5 al voorbereid, en toen deden ze allemaal in hun broek door Tjernobil, wat helemaal niet te vergelijken is met onze kerncentrales. Tjernobil stond in een quasi gewone hangar. Maar ja, !! ??

 • robrecht Peeters

  op de grens met Duitsland wat de vraag oproept wat Macron hiervoor van Merkel als tegenpost bekwam. Lagarde bazin van de ECB misschien. Nu nog Tihange…..Michel, Reynders misschien

 • Eric De Vrij

  goed dat ze oude centrales sluiten, maar ze zouden des te meer nieuwen (zeer veilige, bijna onvervuilende kwestie kernafval) moeten bijbouwen. In België moeten we zéér,zéér dringend nieuwe kerncentrales bouwen, anders gaan we er niet komen. Niet dat het mij iets uitmaakt, ik vertrek toch naar het buitenland. Aan al diegenen die denken dat ze zonder kern of kool of gas kunnen: veel geluk. Het zal koud worden aan uw poep.