Exclusief voor abonnees

Hoe erg is het gesteld met onze luchtkwaliteit? “Meer doden door slechte lucht dan door verkeer”

Liefst 150.000 Vlamingen wonen op een plek waar te veel stikstofdioxide in de lucht zit

Beeld ter illustratie
Photo News Beeld ter illustratie
Nu Greenpeace een dwangsom van 1.000 euro per dag eist van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), kunnen we niet naast de vraag: hoe erg is het nu echt gesteld met de kwaliteit van de lucht die we inademen? “Die is verbeterd, maar lang niet genoeg”, zeggen experts. “Gevolg: hier vallen meer doden door de slechte lucht dan door het verkeer.” En de industrie is niet de schuldige.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WALTER WIELANDT

  hier lees je toch prachtige dingen ,,,,houtkachels zijn de boosdoeners,,,maar in de zomer stinkende barbecues die vervuilen niet ! Ik heb goeie buren en ga gauw wat houtblokken in mijn gezellig warm kacheltje proppen !!!

 • Geert Landsman

  Kerosinetaks van 70% lost dat allemaal op!

 • Geert Boucquez

  Wil men eindelijk eens klare wijn schenken aub? 1)Hoeveel meer doden door slechte luchtkwaliteit? Toon dit aan met onderbouwde cijfers. 2)Hoeveel dagen/weken/maanden leven de belgen gemiddeld minder lang door de slechte luchtkwaliteit? Idem als hier boven, toon dit aan met onderbouwde cijfers. Tegenwoordig krijgt de Belg niets anders dan beweringen naar zijn hoofd gegooid, dat leidt tot ongeloof en onbegrip

 • raf peeters

  De lucht is beter dan 20 jaar terug niettegenstaande het toenemende verkeer.Men wijst de auto maar al te makkelijk als dader van slechte lucht aan en de daarmee gepaarde sterfgevallen doch men vergeet steeds weer te melden hoeveel van die longzieke en kankers bij personen vastgesteld worden die roken (ook gerookt hebben en stoppen als te laat is),de eigenlijke oorzaak van de sterfgevallen.

 • Maria Vissers Cools

  Er zijn er hier vele die de houtkachels als schuldige aanwijzen voor de vuile lucht. Overal in de wereld worden bossen en natuurgebieden in brand gestoken en daar wordt met geen woord over gesproken