Exclusief voor abonnees

Halvering autoverkeer maar toch geen gezondere lucht: “Veel fijn stof door mest boeren en mooie weer”

De Wetstraat in Brussel ligt er verlaten uit. Minder auto's betekent echter niet minder fijn stof.
Photo News De Wetstraat in Brussel ligt er verlaten uit. Minder auto's betekent echter niet minder fijn stof.
Minder fijn stof dankzij de lockdown en het gehalveerde autoverkeer? Neen, integendeel zelfs: de lucht is op sommige dagen ongezonder dan voor de maatregelen. Vrachtwagens blijven immers rijden, industrie blijft uitstoten, de boeren zijn volop aan het mesten en het weer wil ook niet mee.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
111 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willem Piscaer

  Ocharme, dus als er morgen hetzelfde volume auto's is dan voor de lockdown, dan zijn de boeren de schuldigen? Ja, deze regering en haar omgeving van onkundigen maken ons dag aan dag blaasjes wijs om toch maar terug te kunnen keren naar een vervuilende, ziekmakende business waar alleen de kapitalisten rijk van worden.

 • emiel wouters

  Het kan NOOIT door de industrie zijn. Altijd de kleintjes zijn de schuld. Als er branden uitbreken bij hun, is de uitstraling nooit giftig. Maar als er bij u een brandje is ho la la, dan moeten ramen en deuren dicht en dan mag je uw eigen groentjes niet meer opeten. Draai ook eens de redenering om. Kijk eens wat asbest heeft aangericht.

 • victor vandesande

  Als het de auto's dus niet zijn vinden ze wel wat anders...de boeren , het weer, het duitse roergebied en noem maar op. Dit is dis het beste bewijs van de onkunde van de groene fanatiekers en dat kost ons dus alleen maarveel geld.

 • Jan Mertens

  Veel fijn stof blijft door persisteren van houtverbranding (hulpkachels) en barbeque's.

 • Danny Verstegen

  Fijn stof van vloeibare mest? Nu is toch wel bewezen als de import stilvalt dat je in eigen land boeren nodig hebt, anders ga je niet dood van de pandemie maar sterf je van hongersnood. Waar halen de vrachtwagenchauffeurs hun producten om de supermarkten te bevoorraden anders vandaan? Zonder bemesting zijn de opbrengsten veel te laag en is er overal voedsel tekort.Het bemesten duurt hooguit een paar weken en als je dan een meting doet naast een akker zal er idd meer ammoniak in de lucht zitten.