Groningen opnieuw opgeschrikt door aardbeving

Illustratiebeeld van schade aan een woning in Slochteren.
ANP Illustratiebeeld van schade aan een woning in Slochteren.
Bij het Groningse plaatsje Garrelsweer, ten zuiden van Loppersum, was aan het eind van de middag opnieuw een aardbeving. De beving had een kracht van 2.2 en was op een diepte van 3 kilometer, meldt het KNMI.

Bij de redactie van RTV Noord kwamen verschillende meldingen binnen van mensen die zeiden dat ze de beving hebben gevoeld. Donderdag was in Loppersum, op een paar kilometer van Garrelsweer, een aardbeving met een kracht van 2.0. Bij Loppersum bevindt zich een gasveld. Op 8 januari was er een zwaardere beving bij Zeerijp van 3.4.

Loppersum en omstreken ondervinden veel hinder van de door gaswinning in beweging gekomen bodem. Het gebied liep in januari nieuwe schade op door de forse aardbeving in buurdorp Zeerijp. Die beving bracht de discussie over de gaswinning in Groningen in een stroomversnelling.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  De Hollanders leven op een tijdbom.

 • Jan Pauwels

  Maar ee hebben toch maar meer medailles op de spelen dan de Belgen. Zie ander artikel!

 • jan verstrepen

  Komt goed.

 • Romain Barneveldt

  De kans bestaat dat hele gebieden plots in de grond zakken. Deze zorgen binnen enkele miljoenen jaren op hun beurt voor gas.

 • Micha De Vlieg

  Nog een aantal jaren en de bodem komt naar beneden, en dan is NL een stukje kleinder