Groen: "Schauvliege talmt met drie op vier milieuvergunningen"

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).
BELGA Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).
Volgens gegevens die Vlaams Parlementslid Hermes Sanctorum (Groen) heeft opgevraagd, talmt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege te veel met milieuvergunningen waarover ze in beroep de knoop moet doorhakken. Dat schrijft de krant De Tijd.

Van 63 van de 86 dossiers waarover Schauvliege momenteel moet beslissen is de wettelijke termijn overschreden. Het gaat om dossiers waarbij de beslissing van de provincie om een milieuvergunning te weigeren werd aangevochten.

Het overschrijden van de wettelijke termijn betekent echter niet dat de zaak vervalt. De betrokken partijen moeten dan gewoon nog langer wachten.

Met de zomervakantie en regeringsvorming op komst vreest Groen dat de dossiers enkel nog meer vertraging zullen oplopen. Het kabinet van Schauvliege weerlegt dat echter: "De minister kan ook in lopende zaken over beroepsdossiers beslissen." Omwille van de complexe aard van de dossiers gaat er meestal een grondig onderzoek vooraf aan een beslissing, klinkt het bij het kabinet, "en dat vraagt tijd".