Greenpeace blokkeert steenkoolschip in Gdansk

De politie zegt niet tussen te komen vooraleer ze met havenautoriteiten hebben gesproken.
MAX ZIELINSKI/GREENPEACE PL De politie zegt niet tussen te komen vooraleer ze met havenautoriteiten hebben gesproken.
Militanten van Greenpeace hebben woensdagochtend het lossen van een lading steenkool geblokkeerd in de haven van de Poolse stad Gdansk. Eerder hadden ze al geprobeerd het betrokken schip, afkomstig uit Mozambique, te beletten aan te leggen.

“Vanochtend zijn 29 militanten van Greenpeace op twee kranen gekropen in de steenkoolterminal van de haven van Gdansk”, zegt Katarzyna Guzek, woordvoerster van Poolse afdeling van de milieuorganisatie.

De politie heeft de actie bevestigd, maar zegt niet tussen te komen vooraleer ze met de havenautoriteiten heeft gesproken.

De activisten op de kranen rolden spandoeken uit, waarop te lezen stond ‘Polen zonder steenkool 2030'. Ze vragen aan de Poolse regering om het klimaat te beschermen en een overgangsplan op te stellen om tegen 2030 geen steenkool meer te gebruiken.

MAX ZIELINSKI/GREENPEACE PL
RAFAL WOJCZAL/GREENPEACE PL
AFP
AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Doe Greenpeace opdraaien voor de kosten wegens vertraging van dat schip, het zal dan wel rap gedaan zijn met die clowneske gekken.

 • Jef Lois

  Stop de spelletjes van deze organisatie pak dat crapuul op en sluitvze een tijd lang op en sla hun bootjes aan telkens als te water gelaten worden.

 • Marco Maerten

  Aan de onderstaande reacties is duidelijk te merken dat ze niet eens weten waarvoor Greenpeace staat..wellicht om hun eigen vervuilende leventje te vergoelijken.

 • willems michel

  Greenpeace en hun elektrische (?) bootjes.

 • Pascal Fransen

  Verbruikt greenpeace geen fossiele brandstoffen???