Gentenaar Nic Balthazar daagt Antwerpen uit voor 'Sing for the Climate'

BELGA
Dit weekend is het zangweekend. En wel voor het klimaat. Nic Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11 hebben iedereen opgeroepen om op zaterdag en zondag mee te doen aan de grootse zangbetoging ooit. Op StuBru daagde de filmregisseur de stad Antwerpen 'sportief' uit om beter te doen dan 'zijn' Gent dat momenteel aan de leiding staat qua inschrijvingen.

Morgen en overmorgen zullen minstens 180 steden en gemeenten in België samen zingen voor het klimaat. In één op de twee steden/gemeenten in Vlaanderen zal het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde lied 'Do it Now' te horen zijn.

Natuurlijk is het geen wedstrijd, maar inschrijven kan nog steeds en daarom riep Balthazar op de jongerenzender StuBru Antwerpen op om Gent op sportieve wijze te kloppen. Gent staat namelijk voorlopig op 1 wat de meeste inschrijvingen betreft, Antwerpen op drie, ná carnavalstad Aalst. Verwacht wordt dat er op het Sint-Pietersplein in Gent morgen 10.000 zangers paraat zullen staan. In Park Spoor Noord in Antwerpen zouden zondag zeker 5.000 'zangbetogers' komen opdagen. Mooie getallen, maar alles kan beter.

Inschrijven via de website is overigens niet verplicht. Iedereen is overal welkom om mee te zingen voor het klimaat. Hier vind je alle plaatsen waar dat kan.