Festival Glastonbury verbiedt plastic flesjes

Kamperen op Glastonbury.
REUTERS Kamperen op Glastonbury.
Het muziekfestival Glastonbury in het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat de verkoop van plastic flesjes water er voortaan niet meer toegelaten is. In 2017 kochten bezoekers er 1,3 miljoen plastic flesjes, blijkt uit verkoopcijfers.

“We moeten allemaal stappen in de juiste richting nemen”, zei Emily Eavis, dochter van oprichter Michael Eavis, over de beslissing. Het festival heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan manieren om plastic flesjes bestemd voor eenmalig gebruik volledig te bannen.

Bezoekers worden aangemoedigd om een hervulbare fles mee te nemen, maar er zullen ook hervulbare flessen beschikbaar zijn op het festivalterrein. Er wordt gratis drinkwater aangeboden, zodat mensen hun fles kunnen opvullen, meldt The Guardian. Daarnaast zal er ook water en frisdrank worden verkocht in blikjes die volledig recycleerbaar zijn. Het verbod op de plastic flesjes geldt zowel voor de festivalweide als backstage, aldus Glastonbury. 

Het festival deelde eerder al mee dat snack- en eetstalletjes op het terrein geen plastic bestek en bordjes meer mogen gebruiken, maar moeten opteren voor composteerbare materialen. Plastic rietjes zijn eveneens niet welkom op het festivalterrein.

Volgens Greenpeace komt jaarlijks 12,7 miljoen ton aan plastic in de oceanen terecht. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jürgen Mouton

    En in wat tappen ze hun pintjes? Toch niet in plastic bekertjes hé? In papieren? Ah neen, papier is ook niet ecologisch. In hun schoenen dan maar?!?

Video