Felle bosbranden in Portugal zijn “onder controle”

AP
De enorme natuurbranden in het centrum van Portugal zijn onder controle. Dat melden de autoriteiten. Het vuur woedde dagenlang in de bosrijke regio Castelo Branco, op zo'n 200 kilometer van hoofdstad Lissabon.

"De brand is onder controle”, laat commandant Luis Belo Costa van de Civiele Bescherming weten. Costa sluit niet uit dat de vlammen op sommige plaatsen opnieuw oplaaien. “Dat hoort erbij.” Er zijn nog steeds bijna 1.100 brandweerlieden in de weer om het vuur helemaal gedoofd te krijgen.

De autoriteiten verklaarden gisteren al dat de branden voor 90 procent onder controle waren. Toen kon het vuur door harde wind toch weer om zich heen grijpen. Zeker 41 mensen zijn gewond geraakt, onder wie meerdere brandweerlieden. De meeste slachtoffers hadden rook ingeademd.

In andere delen van Portugal woeden nog kleinere natuurbranden. Bij het bluswerk zijn daar nog eens honderden brandweerlieden betrokken.

AFP
AP
AP
AP
AP
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.