Felle bosbranden in Portugal zijn “onder controle”

AP
De enorme natuurbranden in het centrum van Portugal zijn onder controle. Dat melden de autoriteiten. Het vuur woedde dagenlang in de bosrijke regio Castelo Branco, op zo'n 200 kilometer van hoofdstad Lissabon.

"De brand is onder controle”, laat commandant Luis Belo Costa van de Civiele Bescherming weten. Costa sluit niet uit dat de vlammen op sommige plaatsen opnieuw oplaaien. “Dat hoort erbij.” Er zijn nog steeds bijna 1.100 brandweerlieden in de weer om het vuur helemaal gedoofd te krijgen.

De autoriteiten verklaarden gisteren al dat de branden voor 90 procent onder controle waren. Toen kon het vuur door harde wind toch weer om zich heen grijpen. Zeker 41 mensen zijn gewond geraakt, onder wie meerdere brandweerlieden. De meeste slachtoffers hadden rook ingeademd.

In andere delen van Portugal woeden nog kleinere natuurbranden. Bij het bluswerk zijn daar nog eens honderden brandweerlieden betrokken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
AFP
AP
AP
AP
AP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.