Ga naar de mobiele website
^ Top

Engie gaat kleine windmolens verkopen aan KMO's

REUTERS
Energiebedrijf Engie gaat een samenwerking aan met de Waalse windmolenbouwer Fairwind om kleine windmolens te verkopen aan KMO's en landbouwers. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Tegen 2020 willen ze een honderdtal installaties verkocht hebben.

Fairwind maakt windmolens met een vermogen van 10 tot 50 kW die 18 tot 30 meter hoog zijn. Die kunnen tot 110 MWh per jaar produceren, wat overeenkomt met een gemiddeld verbruik van 30 gezinnen. Momenteel staat 85 procent van de Fairwind-installaties bij landbouwers, zegt CEO Philippe Montironi. De kostprijs varieert tussen 100.000 en 200.000 euro.

Concreet zal Engie Electrabel zich inzetten voor de commercialisering en Engie Fabricom voor de elektrische aansluiting. "Door haar aanbod met de windmolens van Fairwind aan te vullen, wil Engie haar rol als lokale leider van de energietransitie volop opnemen", zegt Philippe Van Troeye, CEO Engie Benelux.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • dirk belis

    Weeral nen hoop aan het beduvelen. ga bij Engie en je bent de klos

  • R Z

    Dus de kostprijs van pakweg 150k per windmolen voor 30 gezinnen is een door te rekenen kost van 5000 euro per gezin?! Bóvenop de gewone faktuur, jawadde.

Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug