Exclusief voor abonnees

Duitsland doet bladblazers in de ban, volgt Vlaanderen? “De meest idiote uitvinding ooit”

Bladblazers doen meer kwaad dan goed. De Vlaamse overheid wil op termijn alvast af van de vervuilende blazers op tweetaktbenzine, maar mens en natuur zouden meer gebaat zijn mochten we die bladeren gewoon laten liggen.
ThinkStock Bladblazers doen meer kwaad dan goed. De Vlaamse overheid wil op termijn alvast af van de vervuilende blazers op tweetaktbenzine, maar mens en natuur zouden meer gebaat zijn mochten we die bladeren gewoon laten liggen.
De Duitse overheid laat het gebruik van de bladblazer enkel nog toe wanneer het niet anders kan. De bladblazer is niet alleen lawaaierig en vervuilend, hij blaast ook het leven uit planten en dieren én bedreigt onze grondwaterreserves.  “Het meest idiote instrument dat de mens ooit heeft uitgevonden”, zegt bioloog Dirk Draulans. De Vlaamse regering wil de vervuilende tweetaktoestellen voor onderhoud van openbaar groen uitfaseren.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis126 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Biezen

  Gemotoriseerde bladblazers maken een ontoelaatbare herrie en terroriseren daarmee hele buurten. Zij die ermee werken hebben hiervan geen last daar ze oorkleppen op hebben. Ze vervuilen ook ontzettend veel met hun 2 takt motoren waarbij olie met brandstof wordt vermengd. Kortom totaal achterhaald en een verbod dringt zich op. Dit zou de levenskwaliteit in onze gestresseerde maatschappij ten goede komen. Enkel elektrische variant zou men moeten toestaan, lokaal 0 uitstoot en vele malen stiller.

 • Eddy VL

  is ideaal om buren ruzie te stoken. Alles in de tuin van de buurman blazen.

 • willy Vanlerberghe

  Meer volk aan het werk om het met de hand te doen! Wat is het probleem?Dat er niemand dat zal willen doen omdat het minderwaardig werk is?Ik heb nooit een bladblazer nodig gehad, en grote tuin gehad; Nu nog niet in mijn tuin van 30 vierkante meter. maar de stad , die sturen er soms 5 tegelijk, net crossbrommers naast de deur dan! En wij die naast het park wonen met bomen tot 25 m hoog, we rapen ze allemaal braaf op.

 • Benny Vandenberghe

  Hoe belachelijk is dat. Leve de bladblazer

 • Frank De Witte

  Wat gaan ze nog allemaal afschaffen voor dat milieu? Schaf dan meteen de mensheid af, dan is het direct allemaal opgelost.