Duitse start-up beweert plastic afval te kunnen omzetten in brandstof

dpa
De Duitse start-up Biofabrik is na zes jaar onderzoek klaar om plastic afval om te zetten tot brandstof. Dat heeft de onderneming vandaag gemeld.

Volgens oprichter en topman Oliver Riedel laat de procedure, waarbij het materiaal samengeperst wordt, toe om van 1 kilogram plastic afval ongeveer 1 liter brandstof te maken.

Volgens Roman Maletz, een afvalexpert van de TU universiteit in Dresden, zou de procedure mee kunnen zorgen voor duurzame energiebronnen. Hij voegde er wel aan toe dat onderzoek de voorbije jaren uitgewezen heeft dat de technische implementatie moeilijk is.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf janssens

  Hij voegde er wel aan toe dat onderzoek de voorbije jaren uitgewezen heeft dat de technische implementatie moeilijk is. In theorie zou het dus moeten werken, maar die theorie heeft dus nog geen druppel goedkope brandstof opgeleverd. Duidelijk weer zo'n marketingstunt van een universiteit op zoek naar overheidssteun.

 • willem merken

  En plastic wordt gemaakt van aardolie, dus als je iets vindt om het af te breken kan je er andere dingen mee maken zoals brandstof. De vraag is natuurlijk wat is het rendabels om plasticafval om te werken of gewoon nieuwe aardolie te gebruiken?

 • Geert Tamsyn

  Hangt er natuurlijk van af hoeveel energie je nodig hebt voor die omzetting. Als je daar, zoals bij waterstofgas, drie keer zoveel energie voor nodig hebt als de brandstof kan leveren, ben je geen stap vooruit, integendeel.

 • Gustaaf Willems

  Dat is niks nieuws 5j geleden heeft een chinees ook al zo een uitvinding gehad

 • johan vermeire

  Duurzaam kuch.. je maakt een brandstof en wat komt er uit als je dat verbrand .... Juist ja C02 en andere vuiligheid...