Duitse stad plaatst ‘stikstofzuigers’ in strijd tegen luchtvervuiling

Purovento
De Duitse stad Kiel gaat een ‘stikstofzuiger’ plaatsen om op die manier een rijverbod voor diesels en oude benzinemotoren te voorkomen. Het speciale apparaat haalt fijnstof en stikstofoxiden uit de lucht. 

Het apparaat is een soort zilveren doos ter grootte van een bestelbusje. De ‘stikstofzuiger’ van het bedrijf Purevento zal naar verwachting eind januari worden neergezet in het centrum van de stad, dichtbij een meetstation voor stikstofoxide. Het gaat hierbij om een proef waarmee wordt gekeken hoe effectief het systeem is en of er geen geluidsoverlast wordt gegenereerd. Wanneer het experiment slaagt, willen de autoriteiten van de Duitse stad meer exemplaren plaatsen. 

Het systeem reinigt ongeveer 40.000 kubieke meter lucht per uur en filtert 85 procent van de verontreinigende stoffen uit de lucht. Volgens de fabrikant is de inlaatluchtstroom ongeveer net zo sterk als die van een grotere stofzuiger.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carl Kempeneer

    Dit is de omgedraaide wereld. Een beetje zoals een poetsvrouw aannemen omdat je alle dagen met slijkschoenen thuiskomt. Je kan beter je schoenen uit doen of niet door het slijk lopen....Neem de oorzaak weg en het gevolg verdwijnt.