Duitse minister wil dieselauto's laten ombouwen tot schone auto's

Andreas Scheuer
EPA Andreas Scheuer
De Duitse minister van Vervoer heeft vandaag een plan bekendgemaakt waarbij dieselvoertuigen zouden omgebouwd worden tot auto's die de lucht niet langer vervuilen.

"We moeten nadenken over technieken om bestaande voertuigen schoner te maken", zei Andreas Scheuer in een videoboodschap op Twitter. "Maar het zullen de autofabrikanten zijn die ons daarbij moeten helpen." 

Luchtvervuiling door dieselmotoren staat hoog op de politieke agenda in Duitsland. Verschillende steden hebben maatregelen in de pijplijn om dieselvoertuigen te verbieden binnen hun grenzen. Zo heeft Hamburg al een gedeeltelijk verbod op dieselvoertuigen in twee straten, Stuttgart heeft gelijkaardige plannen voor begin 2019.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Matt Casters

    Als het zo eenvoudig was om diesels "om te bouwen" om ze proper te krijgen, waarom is het dan niet eerder gebeurd? Dit is gewoon de Duitse politiek die met het probleem van een vervuilende industrie zit die 14% van het BNP vertegenwoordigt, een situatie die elk jaar dat er niks gebeurt iets meer onhoudbaar wordt.

  • Freddie Lamers

    Er is ook een schonere soort diesel. De zogenaamde Blauwe Diesel. En deze diesel kan zo gebruikt worden zonder ombouw. Nee, we moeten onze wagens ombouwen, zodat ze weer geld uit onze zak kunnen kloppen.

  • raf peeters

    De technologie is er en het ombouw systeem eveneens ,op autosalon Genevè gedemonstreerd en Mercedes gaat wagens die 2019 op markt komen ermee uit-rusten,de meerprijs voor een wagen is rond de 3000€ ,de ombouw van bestaande voertuigen is rond de 4000€,Duitsland heeft aangekondigd de diesel kost wat kost te behouden omdat Duitsland veel te groot is voor E wagens en de radius nooit vol-doende zal zijn van Hannover naar Munchen te rijden in èèn rit.Roet is NUL.