Exclusief voor abonnees

De lucht boven China is weer even vuil als vóór corona (en Europa zal snel volgen)

In Shanghai liggen de laatste niveaus nu al weer 9 procent hoger dan vorig jaar.
EPA In Shanghai liggen de laatste niveaus nu al weer 9 procent hoger dan vorig jaar.
De corona-uitbraak en maatregelen als lockdowns hebben geleid tot een schonere lucht, maar die opleving was slechts tijdelijk. Boven China is de lucht weer even zwaar vervuild als een jaar geleden. Nu veel landen weer langzaam hun activiteiten hervatten, vermoeden wetenschappers dat voor Europa hetzelfde zal gelden.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Buyse

  Dat is de reden waarom ze daar altijd met een mondmasker rondlopen en dus niet alleen door en tijdens corona.

 • Mario Adams

  Wel, we moeten nu toch allemaal met een mondmasker rondlopen, dus we gaan er niet veel meer van merken.

 • GISLAIN GOSSEYE

  Wanneer men werkelijk ALLES wil doen voor de verbetering van het milieu stel ik mij de vraag waarom miljoenen , slechts één enkele keer gebruikte wijnflessen, niet kunnen opnieuw gebruikt worden. Voor bierflesjes is dit wel het geval. Ook zou men willen dat er betaald word voor blikjes van bier en frisdranken. Waarom dan niet voor die wijnflessen ? Is het smelten van die flessen dan niet slecht voor het milieu ?

 • Johan Streulens

  Who cares? Ieder voor zich en allen voor "mezelf"! Gaan met deze banaan! Niet beter wetende! Me geen barst meer schelen kan.. Doe maar.. hoe meer hoe beter! Leg het later maar aan je kinderen, kleinkinderen uit..! (Bewust geen kinderen hebbende om de onzin om me heen!)

 • Philippe Stevens

  Minstens 50 % van alle verplaatsingen zijn onnodig maar als je ze niet zou doen dan stort gans de economie in , dit probleem is onoplosbaar , het grootste probleem is dat we met veel te veel mensen zijn en wat kan je daar aan doen ? Iedereen wil nu eenmaal leven en liefst zo luxueus mogelijk .