Climate Express vertrekt opnieuw naar Kopenhagen

UNKNOWN

In het station Brussel-Zuid is om 11.18 uur een "Climate express" trein vertrokken naar Kopenhagen. De 800 inzittenden, onder wie ongeveer 300 Belgen, willen morgen in de Deense hoofdstad deelnemen aan een betoging voor het klimaat. In de trein zaten leden van ngo's en vakbonden, maar ook van politieke partijen. Zo is één van de passagiers de covoorzitser van Ecolo, Sarah Turine. Ook het ACV en ACW vaardigden een delegatie af.
 
Klimaatakkoord
"Voor een ambitieus, bindend en sociaal rechtvaardig klimaatakkoord met alle landen in de wereld", is de boodschap die de ACV-militanten vorige week zaterdag uitdroegen in Brussel en hetzelfde zullen ze ook in Kopenhagen doen. Het ACV maakt samen met de andere vakbonden, sociale bewegingen, ngo's en milieuorganisaties deel uit van de Klimaatcoalitie, luidt het.
 
Spoorwegen
De socialistische spoorwegvakbond tekende vanmorgen ook present in het station Brussel-Zuid en voerde er een sensibiliseringsactie tegen de privatisering van de spoorwegen. Op 17 december staat er in Brussel een vakbondsactie gepland naar aanleiding van een Europese vergadering van de ministers van Transport. (belga/gb)