Brazilië stelt nieuw plan voor regenwoudfonds voor

Beeld ter illustratie.
REUTERS Beeld ter illustratie.
De Braziliaanse vicepresident Hamilton Mourão heeft een nieuw plan voorgesteld waarmee hij het Amazonefonds voor de bescherming van het regenwoud wil reactiveren en de donorlanden Noorwegen en Duitsland wil vermurwen. 

"Ik heb de ambassadeurs van Duitsland en Noorwegen (...) het voorstel voor de reactivering van het Fundo da Amazônia voorgelegd", schreef Mourão op Twitter.

Volgens het plan van Mourãos zal het comité COFA, dat voor de uitkering van het geld nodig is, weer geactiveerd worden. De rechtse president Jair Bolsonaro had het comité in april 2019 samen met andere commissies afgeschaft. Voortaan zal de omstreden minister van Milieu Ricardo Salles er niet meer in vertegenwoordigd zijn. Duitsland is voor 55 miljoen euro betrokken bij het fonds. 

De Duitse ambassade in Brazilië wou niet meteen commentaar kwijt. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Van Vaerenbergh

    Het enige dat hen interesseert is het geld.

  • Bruno Weymeis

    Als men van het regenwoud af blijft en dit gewoon zijn gang laat gaan (echt natuurlijk dus) heeft men daar helemaal geen fonds voor nodig!