Bol.com schrapt zoveel mogelijk papieren opvulmateriaal in pakketjes

Een pakketje van webwinkel Bol.com.
Hollandse Hoogte / Harold Versteeg Een pakketje van webwinkel Bol.com.
Pakketjes van Bol.com worden voortaan zo vaak mogelijk verstuurd zonder papieren opvulmateriaal. Dit jaar kan dat al met 75 procent van de pakjes, de komende jaren nog meer. Het bedrijf wil zo minder CO2 gaan uitstoten. Verpakkingen zijn goed voor 20 procent van de CO2-uitstoot van Bol.com.

“Het weglaten van opvulmateriaal helpt ons dichterbij de doelstelling te komen om de CO2-uitstoot per pakket terug te brengen naar 0 gram in 2025. Het komt onze 10 miljoen klanten, onszelf, en het milieu ten goede wanneer we het verpakkingsmateriaal tot een minimum beperken”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Het vulmateriaal kan worden weggelaten doordat de pakketjes kleiner worden gemaakt en inpakkers per pakje advies krijgen of er wel of geen papiersnippers moeten worden gebruikt.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • INESSA SMETS

  Hopelijk komen er dan ook kleinere dozen want mijn bestelling van 2 producten zaten in verschillende dozen en konden er beide in zwemmen. Zijn ook dezelfde dag geleverd door dezelfde koerier.

 • Gaston Armi

  Zorg ook voor betere planning van de zendingen. Bijvoorbeeld: stofzuiger + stofzuigerzakken samen besteld. Beide apart verpakt en op andere dag thuis afgeleverd.

 • james vroman

  als al de klanten van de online webwinkels zelf hun pakje zouden afhalen zou dit milieu vriendelijker zijn hé Johannes Martens...

 • Johannes Martens

  Koeriers het hele land laten rondrijden in vervuilende bestelwagens om overal prullen te laten afzetten is nochtans ook niet bevorderlijk voor de CO2-uitstoot!

 • Stefanie van Dijk

  Wanneer stappen ze ook eens over op van die composteerbare mais schuimpjes ipv de plastic variant of bubbelplastic?