Blogster: "Mijn afval van de voorbije twee jaar past in één bokaal"

Cosmopolitan on Twitter
De 23-jarige Lauren Singer produceert zo weinig afval dat haar 'afvalberg' van de afgelopen twee jaar in één bokaal van net geen 500 milliliter past. Dat beweert de jonge vrouw althans zelf in een interview voor New York Magazine, waarin ze over haar unieke levensstijl sprak.

Singer leeft bijna letterlijk 'zero waste' of zonder afval. Zo neemt ze wanneer nodig zelf haar bestek mee, heeft ze steeds een herbruikbare koffietas, katoenen servet en herbruikbaar rietje in de aanslag, gebruikt ze een menstruatiecup en maakt ze zoveel mogelijk producten zelfs, waaronder tandpasta, bodylotion, deodorant en schoonmaakmiddelen. Een voor de hand liggende beginnerstip? Neem altijd je eigen boodschappentas mee. Het afval dat ze wel produceert, recycleert en composteert ze waarna er dus nog weinig overschiet.

Maar wat zit er dan in de bokaal? "Er zit een verpakking in van warme chocomelk, twee verpakkingen van macaroni met kaas. Er zit een pleister in. Er zijn een paar prijskaartjes van kleding en dan nog rietjes...", vertelt de jonge dame. "Wanneer ik op café ga, vraag ik de barman steeds om me geen rietje te geven, maar wanneer ik dit vergeet of de barman vergeet het, dan neem ik het rietje mee naar huis."

Singer leeft al enkele jaren op deze manier en wordt er ook steeds beter in, maar ze probeert niemand van haar levenskeuze te overtuigen. "Mensen die me goed kennen, beginnen soms wel na te denken over hun afval door mij", geeft ze toe. "Sommige van mijn vrienden proberen meer biologisch te eten of starten met composteren, maar dat is niet iets dat ik hen heb opgelegd."

Een broek voor kerst
Wie nog twijfelt aan haar toewijding: voor kerst vraagt Lauren enkel een broek. "Ik heb tegen [mijn familie] gezegd dat ik geen cadeaus wil, maar als ze toch iets willen geven, dan krijg ik graag een broek of dingen die groeien. En ik heb ook om een online abonnement voor The New Yorker gevraagd."

Singer startte haar eigen zaak en verkoopt "zelfgemaakt, biologisch en veganistisch" wasmiddel. Op haar blog schrijft ze over 'zero waste' leven in New York.

Lenovo on Twitter