Antwerpen krijgt supermarkt zonder plastic verpakkingen

Plastic bant Savina Istas radicaal uit haar winkel Robuust.
PHOTO_NEWS Plastic bant Savina Istas radicaal uit haar winkel Robuust.
Robuust, The Zero Waste Shop, opent op 29 juni een winkel zonder verpakkingen in hartje Antwerpen. Wereldwijd bestaan er maar vier dergelijke winkels. Dat meldt Gazet van Antwerpen vandaag.

In de winkel zal zowel voeding als niet-voeding verkocht worden. Klanten kunnen er onder meer genieten van een gigantische wandstelling met schepbakken vol pasta en rijst. Naar believen kan je dan jouw verpakkingen, die van je thuis meeneemt, volstouwen met droogwaren.

Maar niet getreurd, initiatiefneemster Savina Istas (25) wil de vergeetachtige huismoeders en -vaders onder ons niet afschrikken. "Wie geen eigen verpakkingen meeneemt, kan bij ons wel linnen zakken en glazen flessen en bokalen kopen."

Ook gezichtsmaskers
Naast voeding zullen er ook voorwerpen te koop zijn die je aansporen om ecologischer te gaan leven meent Istas. "Zo zijn er bijvoorbeeld rietjes en lunchdoosjes uit roestvrij staal, of herbruikbare watjes. Maar ook producten zoals vitaminesupplementen, essentiële oliën en gezichtsmaskers kan je hier in bulk aankopen."

Robuust opent op 29 juni in de Reyndersstraat in Antwerpen.