Aanbod aan gerecycleerde plastic in 2025 twee keer groter dan vraag

Getty Images
De Europese industrie kan tegen 2025 minstens tien miljoen ton gerecycleerde plastic per jaar produceren. Dat is dubbel zoveelals de verwachte vraag naar deze producten, zo blijkt uit een analyse van de beloftes die het bedrijfsleven aan de Europese Commissie heeft overgemaakt.

Als onderdeel van haar plasticstrategie had de Commissie de industrie gevraagd om vrijwillige toezeggingen te doen om de markt voor gerecycleerd plastic te versterken. Ze ontving de voorbije maanden meer dan zestig beloftes, zo blijkt vandaag uit een persmededeling. 

Uit de bevraging blijkt dat tegen 2025 10 miljoen ton geproduceerd kan worden. De vraag zou echter maar 5 miljoen ton bedragen. Dat toont volgens de Commissie aan dat er meer moet gebeuren om een goed functionerende markt te ontwikkelen. Op basis van een gedetailleerde analyse zal ze zich beraden over maatregelen om de vraag naar gerecycleerde plastic te stimuleren. 

De Commissie presenteerde begin dit jaar een grootschalige plasticstrategie. Bedoeling is dat alle plastic verpakkingsmateriaal tegen 2030 recycleerbaar zal zijn. Daarnaast lanceerde de Commissie maatregelen tegen de consumptie van plastic voor eenmalig gebruik.

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Billy Valcke

    Ge vraagt ons te sorteren...we doen het met koste zonder enige vergoeding. ge kunt het niet aan.prutsers alom.

  • Geens Rik

    In plaats van het probleem bij de bron aan te pakken wordt liever gekozen om nieuwe bedrijven op te richten die dan weer dik gesubsidieerd gaan worden en waar dan natuurlijk ook de nodige centjes gaan wegvloeien naar allerlei instanties en personen.