“Shell wil budget voor groene energie verdubbelen”

Shell zal vanaf 2020 jaarlijks vier miljard dollar in hernieuwbare energie steken, een verdubbeling van het huidige budget.
ANP Shell zal vanaf 2020 jaarlijks vier miljard dollar in hernieuwbare energie steken, een verdubbeling van het huidige budget.
Shell zal vanaf 2020 jaarlijks vier miljard dollar in hernieuwbare energie steken, een verdubbeling van het huidige budget. Die verwachting heeft Maarten Wetselaar, directeur van de duurzame energie-activiteiten van Shell, uitgesproken in een interview in de Britse krant The Guardian.

Het totale investeringsbudget van het Brits-Nederlandse concern is 25 miljard dollar. Daarvan wordt nu gemiddeld 1 tot 2 miljard dollar per jaar geïnvesteerd in duurzame energie. Als Wetselaar goede resultaten laat zien, verwacht hij dat dat bedrag verdubbeld zal worden en zelfs “naar meer'' gekeken kan worden.

“Druk van ‘groene aandeelhouders’”

Shell staat onder druk van een groep 'groene aandeelhouders'. Naast het verhogen van zijn investeringen in duurzame energie, maakte het bedrijf onlangs bekend zijn CO2-doelstellingen aan te scherpen. Aan dat laatste wordt ook de beloning van het topmanagement gekoppeld.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    Ze hebben ook massaal vervuilt! Ze zouden wat meer mogen investeren!

  • Robert De Meulder

    Dat Shell eerst de schade die ze jaren hebben veroorzaakt aan de natuur in Nigeria oplost voor dat ze precies doen of ze zijn de wereldverbeteraars.Ga een kijkje nemen aan de delta van de Niger stroom en je gelooft je ogen niet.

  • Sven Kerstens

    Hoe kan je als groene aandeelhouder investeren in een bedrijf als shelll? Grappig