Met deze Airbus reis je in één uur van Londen naar New York

Beeld je eens in: een dubbele citytrip waarbij je in één dag Londen en de Big Apple bezoekt. Airbus heeft patent gekregen voor de bouw van supersonisch vliegtuig waarmee je in één uur tijd van Londen naar New York vliegt.

Vorige maand is het patent verleend, zo meldt The Business Insider. De nieuwe Airbus moet een snelheid halen van Mach 4.5, oftewel meer dan 5.500 km per uur (4,5 keer snelheid van het geluid).

De snelste manier om van Londen naar New York te vliegen was ooit met een Concorde. Deze doet er 3,5 uur over en vloog met Mach 2. De supersonische jet van Airbus vliegt in drie uur tijd over de Atlantische Oceaan van Parijs naar San Francisco.

De nieuwe Airbus moet voor zowel militaire als consumentendoeleinden worden ingezet. Veel passagiers kan de Airbus niet kwijt. Deze zou dan dienen als privéjet of als een vliegtuig met plaats voor 20 passagiers.

Het toestel gebruikt onder meer raketmotoren om de enorme snelheid te bereiken. In bovenstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de superjet moet werken.

Airbus Group